0 kommentarer

Kunsten at dø af Anna Grue

af d. 22. juni 2009
Info
 
Sideantal

409

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9152-6

 

En dag, hvor den 83-årige Ingegerd er på uanmeldt besøg hos sin datter, som hun ved ikke er hjemme, bryder nogen ind i huset og slår den ældre kvinde ihjel. Og ikke nok med det, vedkommende smadrer også et helt års arbejde af skulpturer, som kunstneren Kamille Schwerin har lavet. Politiet får hurtigt en mistanke om, at det var Kamille selv, der var målet og ikke hendes mor, hvilket efterfølgende bliver bestyrket af adskillige modforsøg på Kamille, men gerningsmanden er stadig på fri fod.

Et års tid efter siger Kamille Schwerin ja til at medvirke i et nyt realityshow “Morderjagten”, hvor flere kendte personer er med. Heriblandt privatdetektiven Dan Sommerdahl, som skal være med til at opklare fiktive mord, der indgår i showet, som finder sted på en afsides ø. Politikommissæren Flemming Torp, der var leder af efterforskningen på Kamilles mor, øjner nu en chance for at vide mere om Kamilles privatliv, og beder derfor sin gamle ven Dan om at holde ekstra godt øje med Kamille på øen. Der er nemlig nogle ting Torp ikke kan få til at passe i den gamle sag, og han mener Kamille ved mere, end hun siger. Begivenhederne på øen bliver dog ganske mere dramatiske end nogle kunne forestille sig, og virkeligheden slår fiktionen med flere længder.

Anna Grues “Kunsten at dø” er 3. selvstændige bind med makkerparret Dan Sommerdahl og Flemming Torp i hovedrollerne. Spændingsniveauet er højt, og persongalleriet er herligt bredt. Alle har pludseligt et motiv til at være morder, og man forvirres godt og grundigt af Grues spor undervejs. Bogen har potentiale til at holde læseren fanget det meste af natten, så start kun, når du har tiden til det!
“Kunsten at dø” kan sagtens læses uden at have læst de forudgående bøger i serien. Det giver endda den fordel at have disse to til gode, hvilket denne anmelder glæder sig til at bruge de næste par aftener på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter