0 kommentarer

Exodus bind 1 af Jakob Rask Nielsen

af d. 22. januar 2016
Info
 
Sideantal

90

Udgivet

2009

ISBN

978-87-924-0802-0

 

En streg der illustrerer en fjern horisont er eneste indslag de første syv sider, før en flok pingviner dukker op langt væk, derefter kommer en summende lyd og øjet panorerer for at indhente en helikopter fjernt til højre i billedet. Læseren suges ind i handlingen, der starter i bedste Hellboy-stil fra den skumleste skumle ondeste plotmager. Om bord på helikopteren er to ældre brødre, formodentlig professorer, der har ondt på sinde. De starter med at likvidere helikopterpiloten før de firer sig ned i et hul midt i snelandskabet. De finder det de søger, men vi lærer aldrig hvad det er.

Handlingen klipper til et lighus, hvor de døde er begyndt at røre på sig. Overlægen afbrydes midt i et samleje med en kvindelig assistent, og så går det ellers amok.

Der klippes igen til historiens primære scene, et hotel drevet af en indvandrer, som skal vise sig at blive historiens hovedperson. Hotellet stormes af zombier og der er blod og splat overalt. Replikkerne er uden rimeligt indhold, og tegningerne er kraftigt karikerede i sorthvid, uden særlige detaljer. Historien er hurtigt overset, og tegneserien kan ikke blære sig med at være hverken spændende, ophidsende, eller interessant, selvom der er action og blodsprøjt på næsten hver side. ‘Exodus bind 1’ varsler om flere bind, dette skulle man mene er højst unødvendigt.

Exodus udgives på forlaget Tjubang, et navn der passer glimrende med indholdet.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter