0 kommentarer

Et uvist sted af Fred Vargas

af d. 16. januar 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

352

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1379-2

Originaltitel

Un lieu incertain

Udgave

1. udgave

 

På tærsklen til den legendariske Highgate-kirkegård i London opdages 17 sko; med de afskårne fødder i. I Paris findes en kendt og upopulær tidligere retsjournalist maltrakteret til ukendelighed. I Tyskland er endnu et offer blevet pulveriseret på samme vis.

Den intuitivt tænkende, parisiske kriminalinspektør Adamsberg aner en sammenhæng og forfølger trods alle advarsler sagen, der skal udvikle sig til hans hidtil mest farlige. For han lokkes til en serbisk flække, hvor befolkningen er mere end almindeligt fjendtligt stemte – de ønsker ikke at få rippet op i, at byen i 1700-tallet husede den blodtørstige vampyr Peter Plogojowitz.

Også fra egne rækker trues Adamsberg denne gang. Nogen højere oppe i systemet vil for alt i verden forhindre ham i at trænge til bunds i mysteriet, koste hvad det vil.

”Et uvist sted” af Frankrigs mest populære (krimi)forfatter, Fred Vargas, er underholdende og særdeles gallisk i stilen. Som de andre Adamsberg-krimier skal bogen ikke læses som anledning til at bide negle, for den snurrige Vargas’ ærinde er bestemt ikke at ryste sine læsere, snarere at fortælle en interessant historie, der samtidig får én til at trække på smilebåndet.

Min primære anke mod Vargas’ krimiunivers er det brogede persongalleri, der ikke har skyggen af troværdighed. De mange politifolk på den parisiske station er hver især så specielle, at de bliver helt tegneserieagtige. Lidt ærgerligt, for Adamsberg-historierne er i sig selv vældigt gode, især hvis man selv er en anelse frankofil.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter