349
2017
978-87-7129-985-4
The Wrong Side of Goodbye - Oversat af Søren K. Barsøe
1. Udgave
“The Wrong Side of Goodbye” har på dansk fået den lidt underlige titel, “Bag slørene”. Det er Michael Connellys 29. bog og den har atter Harry Bosch som hovedperson. Han har igen igen skippet jobbet som kriminalbetjent i LAPD og er nu privatdetektiv. Men han kan alligevel ikke helt slippe jobbet som politimand og arbejder som reservebetjent i det lille San Fernando distrikt, og ganske ulønnet. Det åbner dog nogle døre, når man har et politiskilt.
Som privatdetektiv påtager Bosch sig en sag, hvor han skal finde ud af, om en døende milliardær har en slægtning, der kan arve hans formue. Der er stærke kræfter imod Bosch’ efterforskning, da mange gerne vil have del i pengene, så det bliver en højrisiko efterforskning.
Som politimand jagter han og makkeren, Bella Lourdes, en voldtægtsmand, Saksemanden, som har hærget i området.
Det er igen meget underholdende at følge Bosch i to sager samtidig. Bosch har altid været bedst, når han er alene på farten, og selvom han har en makker, så foretrækker han alligevel at gå sine egene veje, hvilket skal vise sig at blive skæbnesvangert. Og som sædvanligt går der ikke 10 minutter inden Bosch overtræder reglementet, så han risikerer fyring, og han trodser naturligvis også chefens gentagne påtalelser…alt er ved det gamle.
Der er i denne bog meget mere saft og kraft i Connellys pen, end der længe har været. Der er flere fine anekdoter og historien er knap så meget ‘lige-ud-af-landevejen’. Der er igen overraskelser i slutningen af bogen, der vender tingene på hovedet, et aspekt som Connelly især mestrede i første halvdel af sit forfatterskab. Halvbroren Mickey Haller dukker også op, og Bosch’ ulideligt kloge datter er gud ske lov flyttet hjemmefra!
Jeg roser sjældent Forlaget Klim for deres håndtering af Connellys bøger, og jeg kan da heller ikke finde på noget denne gang. Med “Bag slørene” springer de igen over en Bosch bog, “The Crossing”. Hvorfor? Der refereres et par gange til handlingen i den, så er i advaret. Ligeledes er der URIMELIGT mange slåfejl gennem hele bogen, der gang på gang brød læserytmen, så en bedre korrekturlæsning kunne ønskes. Og man har vel heller ikke “sine meningers mod” når man tager kampen op med en voldtægtsmand og basker ham en kost i skallen; så er man ganske enkelt bare modig!!!
Men jeg er stadig vild med Harry Bosch, der nægter at stoppe med at arbejde for retfærdighed, og jeg er vild med Michael Connelly, der har skrevet en fremragende historie!!
May you stay forever young!