0 kommentarer

Den barmhjertige guillotine af Fred Vargas

af d. 10. maj 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

404

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4241-9

Originaltitel

Temps glaciaires - oversat af Jesper Tang

Udgave

1. udgave

 

“Den barmhjertige guillotine” – det lyder som en tyk selvmodsigelse, n’est-ce-pas? Men rent faktisk opfandt doktor Guillotin sit henrettelsesapparat netop for at give de dømte en mere smertefri – og mere demokratisk – død, end man ellers praktiserede på den tid. Den franske konge, Ludvig VXI, havde næppe været så begejstret for nyskabelsen, hvis han havde vidst, at den senere skulle finde anvendelse under revolutionen, hvor han selv blev et hoved kortere.

De arme selvmordere i Fred Vargas’ nye krimi tegner et mærkværdigt symbol før deres død. Den visuelt orienterede kriminalinspektør Adamsberg mener, det måske skal forestille en guillotine. Symbolet er tilsyneladende deres eneste fællestræk. Den første er en kvinde, der skærer sine håndled over i badekarret; den næste er en mand, der skyder sig med et jagtgevær på sit kontor… Hvad har denne makabre tegning med det hele at gøre?

Flere selvmord kommer til. Eller er der mon tale om en snedig morder, der vil dølge sporene fra to andre mord begået blandt en gruppe franskmænd i Island år tilbage? En morder, som måske skjuler sig blandt 700 formummede medlemmer i en mystisk forening, der dyrker den franske revolutionslegende, Robespierre.

Som altid er plottet labyrintisk og flot konstrueret i Fred Vargas’ krimier med den intuitive opdager, Adamsberg. Frankrigs krimidronning kan noget med gode historier. Neglebidende spænding er det så som så med, men Agathe Christie-agtige hovedbrud er der masser af.

Som de øvrige bøger i serien er “Den barmhjertige guillotine” befolket af en række højst besynderlige, ret folkekomedielignende karakterer inklusive en flok dybt overtroiske islændinge – og denne gang til overflod et særdeles intelligent vildsvin med en silkeblød snude. Øf.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter