0 kommentarer

Et stykke af evigheden af Emese Jehrbo

af d. 10. juni 2010
Info
 
Sideantal

304

Udgivet

2010

ISBN

87-7528-635-1

 

Normalt plejer jeg at kaste mig over den månedlige bogpakke fra Virkelighedens Verden og først lægge bogen fra mig, når sidste side er læst. Men “Et stykke af evigheden” levede desværre ikke op til mine forventninger, og jeg måtte kæmpe lidt med mig selv for at læse den færdig.

”Et stykke af evigheden” er en historie om krig, arbejdsløshed og livet i flygtningelejre, fortalt af Emese Jehrbo, som var 13 år i 1956 da familien flygtede til Jugoslavien fra det uroprægede Ungarn.
I løbet af de første ni måneder på flugt bor familien i fem forskellige flygtningelejre, og deres evne og vilje til overlevelse bliver sat på en hård prøve. Det hele bliver ikke nemmere af, at faderen vælger at forlade familien i Budapest og overlade moderen og døtrene til deres egen skæbne. Heldigvis får familien kort efter mulighed for at rejse til Danmark, hvor moderen kæmper for at skabe en tryg tilværelse for sine døtre.

Emese Jehrbo skriver godt og bruger et levende billedsprog som gør det nemt at leve sig ind i historien. Men desværre er bogen tung og en smule langtrukken at komme igennem, ligesom den minder for meget om andre bøger skrevet over samme emne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter