0 kommentarer

Et frisk pust eller Rottefængeren i Rosenbedet af Georg Metz

af d. 19. februar 2006
Info
 
Sideantal

206

Udgivet

2005

ISBN

87-91693-92-6

 

Georg Metz har skrevet en forrygende morsom samtidsroman. En satirisk genistreg, hvor ingen er i tvivl om hvem der sigtes til. Det er, som der ironisk står med småt på coveret, “Den store samtidsroman i 26 kapitler”. Det er en fortælling om et parti der sætter alt hvad der er dansk i højsædet og som ikke skyer nogen midler for at fremme alt hvad de står for.

Hjemstavnspartiet som de kalder sig er i stærk alliance med præsterne kommet til magten i Danmark. Og med hjemstavnspartiets kultur-, idræts-, undervisnings-, fritids-, indvandrings-, ungdoms- og ungdomskriminalitetsbekæmpelsesordfører Lilli Kornvalle – der har en fortid som sabelsluger (ikke mavedanser) – i spidsen vil de reformerer det Danmark vi kender i dag. “Nu da det ikke længere er eliten der sidder på flæsket, skal der være kvindeboksestævner i kunstmuseer og de muhamedanere der myrder og voldtager alle vores unge piger skal skydes i parken” som Lilli Kornvalle så malerisk udtrykker sig.

Men en emsig rottefænger kommer på tværs, og efter ham en nysgerrig rottefængers datter som forelsker sig i hjemstavnspartiets kronprins, Christian Frederik Turteltaub. Undervejs løber alt løbsk.

Fortællingen glimrer med sit kulørte persongalleri som eksempelvis omfatter; En skaldet medieekspert og spindoktor, præster og biskopper der uden en masse kirkekaffe og wienerbrød får stærke abstinenser og tendens til ateisme, rottefængerens datter der opdager nye sider ved sin far, og en kronprins der forelsker sig, alt i mens et attentat planlægges.
Det er en sand tour de force gennem dagens Danmark, hvis man lader fantasien få absolut frit spil. Og det gør Georg Metz heldigvis og der bliver ikke lagt fingre imellem.

“Et frisk pust” er en virkelig morsom samfundssatirisk godbid og jeg slugte den i en liflig mundfuld.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter