0 kommentarer

Et døgn på jorden af Aase Schmidt

af d. 11. juli 2016
Info
 
Sideantal

125

Udgivet

2016

ISBN

978 87 7151 213 7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En lille perle af en bog – stille, rolig, betagende og smuk som bare pokker.

Rigmor bor ved havet, er et med naturen og har et stærkt bånd til havet, der er vidne til hendes liv, hendes kærlighed, hendes længsler – og til sidst hendes død.

Rigmors liv er ved at nå en ende, og da hun fornemmer tiden er kommet, hvor hun skal forlade sit hyggelige sommerhus og det smukke hav, drager hun fortælleren af denne roman til at følge hende på vej – det sidste døgn i hendes liv.

Fortælleren er først modvillig og bange for at følge den gamle kvinde og hendes ønske om en tilskuer til livets sidste forestilling, men det bliver et smukt døgn, hvor Rigmor får spundet en ende på livet og drager af sted. Sammen med fortælleren er vi tilskuere, og det føles som et privilegium at følge Rigmors tur mod evigheden.

En fantastisk betagende historie, der minder os om, at en dag er det slut, og at livet ikke bliver genudsendt.

Side 105: .. opfyldt af den syngende tone forlader Rigmor sin krop og svæver over bænk og brændestabel. Uden bedrøvelse ser hun ned på den liggende skikkelse, der trofast har fulgt hende gennem alt, og som hun nu skal forlade. Hun ser fingrene knuge om armlænet, øjnene, der vender sig mod himlens morgenlys, fødderne, der samles for at holde på den sidste rest varme. Mens naturens lyde stilner, og kun den syngende tone er tilbage, ser hun ud over sin verden, havet og himlen, stranden, huset….

Tak til Aase Schmidt for oplevelsen, som er fuldt på højde med hendes tidligere ”Historien om mit hjerte”, der også lagde sig godt til rette i hjertekulen på læseren.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter