0 kommentarer

Et andet lys af Jens Christian Grøndahl

af d. 6. marts 2009
Info
 
Sideantal

296

Udgivet

2002

ISBN

87-02-01428-9

 

Irene er skilsmisseadvokat, 57 år, gift, har 2 voksne børn, da hendes mand under en familiemiddag meddeler, at han har mødt en anden kvinde og vil skilles. Det kommer ikke som nogen overraskelse for Irene – hun har selv overvejet at forlade ham.

For 15 år siden havde Irene en affære med den noget yngre Thomas – deres veje krydses igen, da Thomas skal skilles, og hans kone Sally kontakter Irene i hendes egenskab af advokat.

Irenes mor Vivian skal opereres – og giver før operationen Irene en dagbog, der afslører, at hendes far ikke er hendes biologiske far, hvilket hidtil har været en velbevaret hemmelighed. Irenes far forlod Irene og Vivian, og der gik 20 år, hvor Irene ikke så ham. Da hun endelig tog kontakt var han døende, og Irene plejede ham. Irenes barndom har været præget af en mor, der ofte lagde sig med “migræne” – og af fortielser – det var en stor lettelse at slippe ud, og som ung pige tage til Paris.

Irene tager sit liv op til revision efter skilsmissen. Gør nogle ting, hun ellers ikke ville have gjort. Dvæler ved livet. Beslutter at opsøge sin biologiske far.

En stilfærdig bog, der igen kredser om det at skilles og mødes. Og om de tilfældigheder i livet, der gør at liver former sig som det gør – for såvel Irene som hendes mor. Samme tema, som går igen i flere andre af Grøndahls bøger. Som da Irene forestiller sig det første møde mellem hendes forældre:

“Et under? Nej, bare en tilfældighed. Hvad hvis Vivian ikke var ikke var kommet ham i møde med et smil foran hybenroserne? En tilfældig indskydelse som så mange andre, tænker Irene. Hun kunne lige så godt aldrig være blevet til noget. Hendes liv, hendes egne børn, hendes vilje og uformåen. En anden mand, et andet barn kunne være trådt i stedet, hvis Vivian havde overset den fremmede gæst i sommernatten.”

Endnu en anbefalelsesværdig bog af Grøndal – en stille bog, hvor der reflekteres over livet og kærligheden – og manglen på kærlighed.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter