0 kommentarer

Wake af Ulrik Siiner

af d. 24. november 2013
Info
 
Sideantal

352

Udgivet

2012

ISBN

9788771147513

 

Som dreng sejlede han med sin morfar på dennes båd Audny, og lagde der grunden for sine drømme om den store sejltur til Middelhavet, og drømmene har det ikke skortet på. I årevis har han planlagt ned til mindste detalje hvordan forløbet skal være, så meget at vennerne og ikke mindst kæresten Pernille er blevet lidt trætte af at høre om planer, der ikke føres ud i livet.

Men nu sidder han der, på morfars gamle båd som han har arvet og stævner ud fra Svanemøllehavnen.
Turen bliver nu ikke helt som han har tænkt, dels fik han ikke taget ordentligt afsked med Pernille, hvilket følger ham under hele turen og dels står fru Fortuna ved roret så Middelhavet bliver udskiftet med de danske farvande, og de græske øer erstattes med det sydfynske øhav.
I mere end en forstand er det den unge mand og de indre farvande, for ø-hoppene i Danmark er krydret med fine beskrivelser med paralleller til både historien og litteraturen.

Jeg har flere gange i løbet af bogen ladet min hjerne tage afstikkere undervejs, da jeg under læsningen har mødt henvisninger til begivenheder jeg næsten havde glemt eksistensen af. Dette virker ikke forstyrrende men giver læsningen en ekstra dimension.

Der er ikke tale om en hurtig bog, snarer et langsomt simrende skrift, fyldt af små finurligheder som skærper appetitten.
En rigtig god bog der inviterer til en god kop te og hygge i en mørk og ruskende årstid. God læselyst 😉

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter