0 kommentarer

Escape From Kathmandu af Kim Stanley Robinson

af d. 22. august 2001
Info
 
Sideantal

314

Udgivet

2000

ISBN

978-0312874995

Originaltitel

Escape From Kathmandu

 

Robinson gakker ud i de vildeste fantasier i “Escape from Kathmandu”, men han gør det med iskold humor og stor oprigtighed i detaljerne, hvilket gør bogen højt skattet.
To tilbagelænede arrangører af adventure-trekkings i Nepal, George og Fred, kaster sig ud i at redde en yeti fra en flok gale videnskabsmænd. Den ene absurde situation fører til den næste, og før de ved af det, er de også i gang med at bestige Mount Everest, redde Shangri-La og starte en Tredje Verdenskrig.

Bogen er en lun blanding af politisk faktuelle forhold og det pureste opspind fra fantasiens overdrev. En balance der holder læseren fanget i selv de mest usandsynlige kapitler. Til sidst sidder man med en bunke pludselig viden om livet i Himalaya, der stille har sneget sig ind fra siden i ly af latterkramperne.
Kim Stanley Robinson har gennem sit forfatterskab tydeligt vist sin holdning til forskellige miljø-spørgsmål. I nærværende beskrivelse af Kathmandu – og Nepal som helhed – får blandt andet de mange turister et eftertrykkeligt drag over nakken. Det samme gælder for hovedstadens sanitere problemer, og det skinner tydeligt igennem, at forfatteren er både skræmt og dybt fascineret af landet. “Escape from Kathmandu” er skrevet med stor indlevelse og medfølelse.

Bedømmelse
Karakter