0 kommentarer

Eremitkrebsene af Anne B. Ragde

af d. 20. august 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

302

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0357-1

Originaltitel

Eremittkrepsene

 

Familien Neshov skal finde sig selv, efter den store matriark, Anna, er død. Og finde hinanden. Efter mange år, hvor familiemedlemmerne havde mistet forbindelsen indbyrdes, har moderens død bragt dem sammen igen.
På tværs af vidt forskellige liv skal de nu nå hinanden i forsøget på at få slægtsgården på Byneset ved Trondheim til at køre videre.
Tor, den ældste søn, bor på gården sammen med den tavse far. Og han slås i en uendelighed med at få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at gården er befængt af rotter. Det kan koste dyrt for svineproduktionen, og bekymringerne er efterhånden for voldsomme for knudemanden Tor.
Margido, den mellemste, har haft et mellemværende med Gud. Skaberen har været ude af syne for den ellers troende bedemand, og han bliver for alvor rystet i sin grundvold, da han kaster sig ud i selve synden nytårsaften, forledt af en smålummer enke og hendes champagne.
Erlend, den yngste, boltrer sig i samme syndefulde liv, som Margido forkaster. Bosat i København lever han en munter tilværelse med alle de nydelser, livet kan tilbyde en midaldrende bøsse i et fast forhold til den elskelige Krumme.
Og i Oslo kaster Tors datter Torunn sig ud en opslugende forelskelse i den mystiske naturfreak Christer.
Men hver for sig bærer de på bekymringen for slægtsgårdens ve og vel, og da Tor brækker benet ved et vildfarent øksehug, må de alle atter hjem til Trondheim.
Værst bliver det for Torunn, arvingen, der ret resolut må tage stilling til, hvad hun vil: Overtage gården eller lade det hele sejle?
Endnu engang byder Anne B. Ragde på et fængende møde med den sære norske familie, og da bogen slutter ret brat og dramatisk, kan man kun trøste sig med, at der også findes et bind tre…

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter