0 kommentarer

Ensomme hjerters klub af Lotte Hammer og Søren Hammer

af d. 11. september 2011
Info
 
Sideantal

415

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09928-7

 

HAMMERGODT! Søskendeparret Lotte og Søren Hammers 3. roman er spændende og underholdende – og godt skruet sammen.

Det starter med et skoleskyderi, ikke langt fra Københavns Politigård, hvor en tyk og ensom dreng har fået fat i et automatvåben og går ind i sin klasse og skyder. Snart er alle tropper fra Politigården kaldt ud, og det viser sig at årsagen til skyderiet bunder i mobning og ensomhed.

Samtidig er kommissær Konrad Simonsen netop kommet tilbage til sit arbejde efter et hjertetilfælde. Alle på politigården er enige om, at han skal starte blidt op – og han får derfor tildelt en sag med en ensom mand, der et halvt år tidligere er fundet død i sin trappeopgang. På det tidspunkt blev sagen lukket som et hændeligt uheld – manden var faldet ned af trappen og havde uheldigvis brækket nakken. Men en ung politibetjent, der var til stede ved fundet af manden tog nogle billeder med sin mobiltelefon og er overbevist om, at der ligger en forbrydelse bag.

Manden – Jørgen Kramer Nielsen – var en enegænger, der i en menneskealder havde passet sit arbejde på det lokale postkontor og nu boede til leje i det hus, han tidligere havde ejet, men som han havde solgt til en katolsk præst. Tilsyneladende havde han i sin fritid ikke kontakt til andre end præsten. Da Konrad Simonsen undersøger sagen nærmere viser det sig, at manden fra tid til anden har betalt unge piger for at gå nøgne rundt i hans lejlighed, ligesom han på loftet har et galleri med 18 plakater med et portræt af en ung kvinde. To forhold, der pirrer politiets nysgerrighed.

Historien om Jørgen Kramer Nielsen viser sig at bunde et gammelt løfte, som kræver, at kommissær Konrad Simonsen bruger al sin snilde, opfindsomhed – og også lidt uærlighed for at opklare.
Jørgen Kramers Nielsens løfte dateres tilbage til ungdomsoprøret i 60’erne, hvor han var medlem af “De Ensomme Hjerters Klub”.

Samtidig med opklaringen må kommissæren se de valg han selv tog i sin ungdom i øjnene og erkende, at han dengang bøjede loven til sin egen fordel.
Også en fornøjelse at læse en krimi, der foregår på lokaliteter, man kan relatere sig til – og et samfund, man kender.

Kritik er der ikke meget af, men det ville have været dejligt, hvis flash-back’ene til 60’erne var skrevet i kursiv. Jeg kunne heller ikke vænne mig til at 30 var stavet tredve i stedet for tredive – det forstyrrede min læsning en hel del.

En spændende krimi med bid og humor. Skriv videre hr. og fru Hammer – I har styr på håndværket!

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter