0 kommentarer

Englefald af Susan Ee

af d. 23. januar 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

295

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-15042-1

Originaltitel

Angelfall

 

Kære Susan Ee

I din dystopiske ungdomsroman ”Englefald” oplever vi verden efter at englene har overtaget magten. I din bog er englene ikke nogen rare væsener, men derimod nogle krigeriske, majestætiske væsener der har angrebet jorden og efterladt den ødelagt til menneskene mens de selv boltrer sig i deres opbyggede reder.

17-årige Penryn mærker især efterdønningerne af englenes angreb. Hun har ikke længere noget hjem, og sammen med sin mor og lillesøster Paige er de hele tiden på farten for at beskytte sig selv, både mod englene, men også imod andre mennesker som er villige til at gøre hvad som helst for at overleve. Penryn er en hårdtslående og handlekraftig ung kvinde som er vokset op med at skulle beskytte sig selv og sin lillesøster fra deres paranoide skizofrene mor, en mor der ikke stoler på sig selv og hvad hun kan finde på at gøre mod sine børn, hvilket har ført til at Penryn har lært at være på vagt overfor fare siden hun var lille, og passe ekstra godt på Paige, da hun sidder i kørestol.

En aften overværer Penryn en engel blive angrebet af nogle af sine egne og får skåret vingerne af. Penryn kan ikke bare stå og se på at dette sker, så hun hjælper den vingeløse engel, hvilket fører til at Paige bliver kidnappet. Penryn vil nu gøre alt hvad hun kan for at finde sin lillesøster igen, selv hvis det betyder at hun skal arbejde sammen med den vingeløse engel Raffe for at finde frem til Paige.

Du har formået at skrive en anderledes dystopisk roman, ideen med engle som de onde er jeg fan af, men af en eller anden grund så blev jeg ikke helt så fanget af historien som jeg havde håbet. Der var flere steder hvor jeg følte der kunne være mere forklaringer på hvorfor tingene var som det var, men dette skyldes nok at du gemmer disse forklaringer i de næste par bøger. Jeg elsker dog at Penryn bliver nødt til at arbejde sammen med Raffe, det hun har lært er fjenden, men at hun igennem bogen lærer at ikke alle engle er ens, og at de også kan have menneskelige træk.
Jeg vil dog gerne læse videre på din serie, både for at få nogle forklaringer på det jeg følte manglede, men også for at læse hvordan det ender og hvem der sejrer.

Kærlig hilsen
Louise H.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter