0 kommentarer

En shopaholics hemmelige drømmeverden af Sophie Kinsella

af d. 9. november 2006
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2000

ISBN

87-15-10297-1, 978-87-15-10297-4

Originaltitel

The Secret Dreamworld of a Shopaholic

 

Velkommen til en Shopaholics hemmelige drømmeverden. Denne bog, vil give dig et perspektiv omkring shopaholisme, som før var uset. Et direkte kig ned i en verden som de fleste af os blot flirter med.

Rebecca Bloomwood er ansat på et økonomisk tidsskrift, hvor hun skriver små artikler om hjemmeøkonomi og så videre. Hvordan hun blev ansat derinde er dog lidt af en gåde, for selvom kvinden er universitetsuddannet, svarer dét at sætte hende til at rådgive uvidende interesserede om økonomi, til at sætte ulven til at vogte får. Hun aner ikke en brik om hvordan hendes egen økonomi på længere sigt burde styres og hun er egentligt også lidt bange for at gå i gang med samme, da kassekreditten for længst er nået op på et vanvittigt beløb.

Hun shopper og hun shopper meget. Hendes bankmand sender regelmæssige breve hjem til hende, hvor han afviger hendes længere og længere ude forsøg på at undgå at møde i banken, fordi hun egentligt godt ved at de mange rykkere fra diverse steder nok har lidt på sig.

Rebecca har et problem med alt der kan købes – hun vil have det alt sammen og helst i mange eksemplarer, med argumenter som: man ved jo aldrig om man kan få brug for den slags sko i en lidt anderledes farve. Da hun har en udsøgt smag, står der desuden ikke bilka-agtige genstande i hendes garderobe, det er mærkevarer der gælder.

Det er ganske underholdende at læse om Rebeccas genvordigheder med sin økonomi, fordi det i mange tilfældige kan minde om egne eller veninders unyttige shoppingture og på en måde beskrive hvor slemt det kan komme til at stå til.

Det er Chick Lit i særklasse og en af basisbøgerne inden for genren.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter