0 kommentarer

Det fortryllede urværk af Philip Pullman

af d. 12. november 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

82

Udgivet

1998

ISBN

87-00-32488-4

Originaltitel

Clockwork

 

På trods af denne bogs enkelhed med både store bogstaver, få sider og billeder, får Philip Pullman frembragt en mindeværdig historie, der med et klassisk Philip Pullman træk efterlader læseren i en aura fuld af filosofi.

Historien starter faktisk via en historie. Dette foregår i en kro, hvor byens favoritfortæller, Fritz, underholder de lokale med en af sine nye historier. Forsamlingen fænges øjeblikkeligt (ligeledes gør vi som læsere) – ikke mindst på grund af historiens uhygge. Ja, denne gang har Fritz nemlig valgt at fortælle en lidt gyseragtig historie, hvor kongen i beretningen bevæger sig, selv om han er død. Fritz’ historie afbrydes i et af de mest spændende øjeblikke, da en mand træder ind i kroen – beskrevet nøjagtigt som en af personerne i Fritz’ historie! Urværket sættes dermed i gang, og vi følger de to parallelle historier, som tikker af sted som i et urværk.

En elskværdig bog som kan læses, nydes, sørge for at underholde og gøre indtryk på folk i alle aldre. Utvivlsomt et mesterstykke fra Philip Pullman.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter