0 kommentarer

By the Book af Julia Sonneborn

af d. 23. marts 2021
Info
 
Sideantal

359

Udgivet

2018

ISBN

978-1-5011-7518-3

Originaltitel

By The Book

 

I efterordet står der at det er en bog til dem der holder af det skrevne ord og bøger.

Anne Corey er en yngre professor på et mindre universitet i Californien hendes speciale er det 19- århundreds britiske kvindelitteratur. Siden hun blev færdig med studierne med PhD med stor studiegæld, har hun levet i en kuffert mellem diverse universiteter for hun vil ikke blive fastansat med mindre hendes bog bliver publiceret; hun får mange afslag.

Bogen er skrevet i jeg form.

Som studerende var hun forlovet med Adam, men de slog op efter et skænderi. Adam kommer til Anne’s universitet i Fairfax som den nye præsident, dvs Anne’s øverste chef.

Vi følger nu Anne’s liv med at gøre sin bog færdig, undervise, administrere, andre akademisk gøremål, tage sig af sin syge far, forholdet til søsteren og hendes familie, hun har et forhold til den forkerte før hun finder den rigtige. Er hun en fiasko ikke at have en stabil partner når det er stort set er hvad hendes bog handler om? Hvad gør man når en der står en nær stjæler en andens ord?

Der står at bogen er en moderne omskrivning af Jane Austen’s ‘Persuasion’, i den bog var der breve; de er lavet til emails i bogen; studenter nu omdage kan ikke skrive et ordentligt sprog!

I bogen er der mange henvisninger til hvor svært det er at være professionel kvinde, at være nødt til at vælge: arbejde eller familie og børn, at kvinden er nødt til at følge manden. Der har vi det nok lettere ved at vælge både og.

Litteratur professorer har det med at citere klassisk litteratur, så der er en del citater.

Bogen er hyggelig, med et godt tempo, et godt og ikke svært engelsk. Jeg kom til at kende Anne på en god måde som professionel, uden kompromiser, og det er svært men det er det også for en mand hvis du holder på dine principper.

Men jeg sidder tilbage med “og hvad så, hvad kommer der bagefter?”

 

Bedømmelse
Karakter