0 kommentarer

En rejse gennem bly og græs af Bodil Jørgensen

af d. 10. marts 2015
Info
 
Sideantal

326

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7137-394-3

 

En rejse gennem bly og græs er Bodil Jørgensens historie og sikker en. Bodil Jørgensen er et helt vidunderligt menneske, som sætter pris på sin tro, sin familie og alle de andre, der er rundt om hende.
Bodil Jørgensen er ud af en søskendefolk på tre og opvokset i Jylland, begge hendes forældre er døde, men selv om de ikke er her mere spiller de stadig en stor rolle i Bodils liv. Blandet andet er Bodils datter Rigmor opkaldt efter hendes mor.

Bodil Jørgensen fortæller ærligt omkring hendes liv i “En rejse gennem bly og græs” – hun fortæller om livet, døden, en meget svær skilsmisse, et nyt ægteskab, kærlighed, skuespiller-livet, sine år på skuespillerskolen, om familie og om hvordan det hele lige pludseligt kan se meget sort ud, som det gjorde for Bodil Jørgensen da hun under en filmoptagelse kommer ud for en voldsom ulykke.
Bodil Jørgensen er en af Danmark bedste og mest anerkendte skuespiller. Hun har vundet en del priser blandet andet for sin rolle som Gudrun Fiil i Hvidstensgruppen. En rolle, der har betydet meget for Bodil og som hun tager ud og holder foredrag om. Hun har en tæt kontakt til familien Fiil den dag i dag.

Bodil Jørgensen var i mange år fastansat på det kongelige teater men sagde en dag op da hun ikke helt kunne forlige sig med den måde nogen af tingene forholdte sig på. Blandt andet omstændighederne omkring Søren Sætter-Larsens ulykke. Så nu arbejder hun som freelance og har masser at se til.

Bogen om Bodil Jørgensen er velskrevet, er nem at læse og sprogmæssigt glider det bare. For mig som læser var dette en god og dejlig oplevelse. En af de ting jeg holdt meget af, var at det ikke begynder traditionelt med at Bodil er født i… men at det starter lige på og hårdt med hendes traktorulykke. Og at du først senere i bogen får alle detaljer med fødselsdato og så videre at vide.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter