0 kommentarer

En pige uden lige af Marc Levy

af d. 15. maj 2020
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

300

Udgivet

2020

ISBN

978-87-7148-391-8

Originaltitel

Une fille comme elle (oversætter: Birgitte Brix)

Udgave

1.

 

Sanji kommer til New York fra Mumbai på et forretningseventyr. Meget mod sine forventning ender han med at bo på et lille værelse hos to for ham fremmede slægtninge, Deepak og Lali, frem for i det pæne hotelværelse, han havde bestilt og set frem til. Sanji farer rundt i byen til diverse møder – og kommer som oftest for sent. Men pludselig bliver hans interesse fanget af en helt særlig pige. Og hans prioriteringer ændrer sig.

Chloes liv har ikke formet sig efter forventningerne. Fra et frit liv som skuespillerinde er hun som voksen flyttet hjem til sin far, siddende i en kørestol. Chloe kæmper for ikke at lade stolen være en begrænsning. Chloe fascineres af Sanji, især da han pludselig begynder at arbejde i hendes lejlighedskompleks. Han er anderledes, men har alligevel mange ligheder med Chloe, herunder stædighed og en vilje til at lykkes.

Marc Levy’s finurlige historie om et lejlighedskompleks er en sjov ide med nogle fine personer. Det er en sød lille kærlighedshistorie, tilsat en hel masse forviklinger og udfordringer. Ud over Sanji og Chloe møder vi alle beboerne i Chloes lejlighedskompleks, der danner rammer om romanen: både den fordrukne, de religiøse og de sladdervorne (og det er dem allesammen).

Bogen er en hyggeligt feel-good roman med det smukke budskab at finde det vigtige i livet og se muligheder frem for begrænsninger.

 

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter