0 kommentarer

En god far af Noah Hawley

af d. 24. februar 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

384

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7677-294-9

Originaltitel

The Good Father

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En spektakulær roman med afsæt i en skilsmissehistorie – og spørgsmålet om, om forældre bærer ansvaret for deres børns handlinger og moralbegreber.

Paul Allen er en midaldrende læge, der lever et godt liv med sin anden kone og sine to sønner. Hans unge søn fra første ægteskab – Daniel – har været weekend- og feriebarn i familien og kommer godt ud af det med sin stedmor og sine to halvbrødre. Daniels mor passer sig selv, men er bekymret for sin unge søn, der er taget på roadtrip rundt i Staterne. Men børn flyver jo fra reden, og så mister man kontrollen over dem.

Som barn var Daniel var en sød og rar knægt, der umiddelbart kom godt igennem forældrenes skilsmisse. Forældrene var ikke i tvivl om, at Daniel havde fundet sig til rette med at rejse mellem sin far og mor. De tog sig begge godt af ham – og han har efter deres målestok, haft en god barndom.

Efter sit roadtrip bliver Daniel anholdt for at have dræbt USA’s måske kommende præsident – den meget  populære senator Seagram.

Paul Allen nægter at tro på, at hans søn har foretaget denne ugerning, og besøger ham i fængslet for at høre hans version af sagen og ”få sat en advokat til at få frikendt sønnen”.

Daniel erklærer sig skyldig i mordet, og mens han afventer sin dødsdom, gør hans far status over sit eget liv og Daniels opvækst. Han følger i sporet på Daniels roadtrip for at finde svar på, om Daniel virkelig er morder, eller om han dækker over en anden. Undervejs må faren indse, at han sætter sit ægteskab over styr og måske svigter sine to yngste sønner i forsøget på at redde den ældste.

Bogen opstiller en række moralske dilemmaer. Der stilles spørgsmålstegn ved tilgængeligheden af våben i USA, og om man som forældre stadig kan elske sit barn, hvis det er en morder. En tankevækkende og sørgmodig bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter