0 kommentarer

En cirkel i en firkantet verden af Tanja Jensen

af d. 7. oktober 2010
Info
 
Sideantal

52

Udgivet

2010

ISBN

978-87-90264-85-7

 

”En cirkel i en firkantet verden” handler om den unge Michelle, som efter moderens død bor alene med sin far og farmor. Michelles far er en flink mand, som elsker sin datter, men han er også meget fraværende og farmoderen overtager rollen som forælder. Michelle lever et ekstremt ensomt liv. Hun har ingen venner og taler kun af nødvendighed i skolen. Hendes farmor er klar over, at den er gal, men aner ikke hvordan hun skal gribe det an. Farmoderens bedste bud er at forsøge af få Michelle til at se normal ud på overfladen. Måske vil det så hjælpe. Men barbiedukker og lyserøde vægge på værelset får bare Michelle til at føle sig endnu mere forkert og ved siden af. Hun deler ikke sine følelser med nogen og det bliver mere og mere tydeligt, at tingene ikke bliver bedre, ved at hun får lov at være i fred. Tværtimod.

Bogens titel dækker ret godt hvordan livet kan føles når man er ung og samtidig er en følsom sjæl. Selvom det ikke bare er sjov og ballade at være barn og ung, kommer de fleste frem til voksenlivet hærdede, men hele. ”En cirkel i en firkantet verden” handler om en sårbar pige som alt for længe får lov at gå og lukke sig inde i sig selv. Det bliver sværere og sværere for hende at bryde ud af den selvvalgte isolation og der er heller ikke rigtig nogen, der hjælper hende. Da hun endelig møder en fyr hun kan snakke med er læseren i tvivl om, hvorvidt han findes eller om han er en opdigtet redningsplanke i et desperat sind. Mødet bliver imidlertid et vendepunkt for Michelle og hun får kræfter til at bryde med ensomheden og bevæge sig ud i ”det virkelige liv”.

Det er en alvorlig lille bog om et alvorligt emne, og som læser forstår man hvor vigtigt det er at gribe ind, hvis man kan se, at folk ikke har det godt. Unge der har det svært og ikke føler de passer ind vil kunne genkende ensomheden. Og måske føle sig lidt mindre alene, fordi der trods alt er andre der har følt noget lignende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter