0 kommentarer

En bedre verden af Bent Vinn Nielsen

af d. 22. januar 2006
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

199

Udgivet

2004

ISBN

87-02-01886-1

Originaltitel

En bedre verden

Udgave

1.udgave

 

”En bedre verden” er realistisk, sjov og grovkornet og et underholdende indblik i maskulin tankegang. Hovedpersonen er Rudy Knudsen; snart 50, freelancefotograf, abe og udbrændt. Han er gået hen og blevet identisk med sit arbejde og rammes af et sammenbrud. Den kyniske, garvede freelancer kan pludselig ikke sove, og lægen ordinerer ro. Rudy er alligevel blevet bange for at arbejde, så han drager i eksil på Bornholm i naboens sommerhus. Mens han langsomt vænner sig til at lave ingenting, betragter han fastliggerne. Han møder og drages af den skønne og noget vilde skjoldmø, Bodil, men hun er en lovlig barsk historie for en mand i eksil.

Bent Vinn Nielsen fører pennen sikkert, når det drejer sig om de små dagligdags bemærkninger og fagter i kommunikation mellem mennesker, der ser ud af så lidt men betyder så meget. Siderne vender nærmest sig selv. Rudy Knudsens usminkede kommentarer er så grove, at det er forbløffende. Men han siger det selv. Man ikke har en chance i hans branche, hvis man er blød. Så den får med grovfilen, og det er umuligt at lade være med at grine.

Personerne i ”En bedre verden” er karikerede – håber jeg – og minder om bondejokkere som vi kender dem fra litteratur om Nordsverige og Hillbillyland (Amerika: præcis location ubekendt). Det er ubekymret litteratur, som læses hurtigt og kvalfrit, og bogen anbefales varmt.

”Hvad så, spurgte han, er du så ved at være frisk igen? Jeg så på ham, hvad mente han? Jeg har da været frisk længe, sagde jeg. Han smilede tøvende. Joe, sagde han. Abe Et og Abe To, det var os. De gode gamle dage. Frisk og frisk, sagde han. Jeg fejler virkelig ikke noget, sagde jeg til ham. Jeg er bare lidt mat. […] God bedring, sagde han da han gik. Jeg fejler ikke noget, sagde jeg igen.”

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter