0 kommentarer

Ellen Foster af Kaye Gibbons

af d. 6. april 2009
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

126

Udgivet

2002

ISBN

87-583-0429-0

Originaltitel

Ellen Foster

 

“When I was little I would think of ways to kill my daddy. I would figure out this or that way and run it down through my head until it got easy” (side 1 i bogen).

Pigen Ellen Foster vokser op i USA i et dysfunktionelt hjem. Moderen er underkuet, faderen er en fordrukken og voldelig stodder, der gør alt for at genere livet af sine omgivelser. Ellen er påvirket af faderens opførsel og moderens mentale fravær, men hun ønsker alligevel et andet liv for sig selv. Problemet er bare, at det kan være svært at skabe sig et nyt og bedre liv, hvis man som Ellen Foster aldrig har lært hvordan man har mulighed for at blive til noget af egen kraft.

“Ellen Foster” er en fortælling om en brutal opvækst, som ingen børn burde opleve. Vi følger Ellen Foster når hun er hjemme og i skole og lærer hvordan børn påvirkes af, at de voksne ikke magter tilværelsen. Det er hård læsning, men det er ikke desto mindre en bog, som jeg gerne vil anbefale andre at læse.

“Ellen Foster” er en kort roman, men den er meget læseværdig, personerne er troværdige og sproget flyder meget let. Jeg ærgrede mig kun over, at bogen ikke var længere, men jeg kan jo altid håbe på, at der udkommer en efterfølger til denne lille perle af en bog.

OBS: bogen er læst på originalsproget.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter