0 kommentarer

Triggereffekten af Wulf Dorn

Info
 
Forfatter
Sideantal

388

Udgivet

2011

ISBN

978-87-645-0469-9

Originaltitel

Trigger (tysk)

 

Ellen Roth er psykiater. Hun og kæresten Chris, der også er psykiater, arbejder begge på SKOVKLINIKKEN.

Chris står for at skulle på ferie i Australien sammen med en kammerat, og overlader det derfor til Ellen at tage sig af en anonym kvinde, der er blevet brutalt mishandlet. Ifølge Chris’ noter har han ikke været i stand til at komme i kontakt med kvinden, men Ellen får hende hurtigt i tale. Kvinden er utrolig bange for “den sorte mand”, og Ellen lover at beskytte hende – og sig selv – hvis manden får fat i kvinden igen.

Mystikken omkring sagen tager til, da kvinden dagen efter er forsvundet fra sit værelse. Ingen af de andre psykiatere har øjensynligt set kvinden, der er ingen papirer på hendes anbringelse. Værelset som Ellen mener hun har boet i har tilsyneladende været tomt de seneste tre dage.

Måske har kvinden været offer for endnu en forbrydelse, og Ellen er som det eneste vidne til hendes historie selv i utroligt stor fare. Psykiateren føler sig under alle omstændigheder selv jagtet af den sorte mand, og er ude af stand til at skelne mellem venner og fjender. Snart mistænker hun kollegaen Mark og snart Chris.

Gradvist bliver vi som læsere dog usikre på, om kvinden virkelig har været der, eller om Ellens fantasi spiller hende et pus. Er Ellen ved at blive sindssyg? Og hvis hun er, hvad er så triggeren/udløseren? Hvilken sammenhæng er der mellem den anonyme kvinde og hendes historie og Ellen Roth selv?

Bogens store force er den drejning plottet pludselig tager.

Men tvisten kommer for sent. Store dele af bogen irriteres jeg som læser over de åbenlyse antydninger om at kollegaen Mark er dybt involveret i de rædsler Ellen og den anonyme kvinde oplever.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter