0 kommentarer

En fremmed i huset af Shari Lapena

af d. 27. marts 2018
Info
 
Sideantal

304

Udgivet

2017

ISBN

978-87-02-21132-0

Originaltitel

A stranger in the house (oversat af Steffen Rayburn-Maarup)

Udgave

1.

 

Da Tom kommer hjem til huset den aften, er noget ikke som det burde være. Døren er ulåst. Maden er efterladt halvfærdig på køkkenbordet, og hans hustru Karen er væk. Det samme er hendes bil. Undren bliver til uro, og med god grund. Karen har været med i en bilulykke i en del af byen hun normalt ikke kommer i, og er forslået og forvirret.

For Karen er ulykken et mysterium. Alle hendes minder om den aften er væk. Hvad lavede hun i den farlige del af byen den aften? Hvorfor kørte hun så stærkt, så hasarderet? Omgivelserne møder hende med mistro, til det når til et punkt hvor hun selv bliver bange for at huske, hvad der gik forud for ulykken. Hvad foretog hun sig virklig den aften?

En fremmed i huset er en spændende psykologisk thriller om en kvinde, der er bange for sine egne minder og potentielle handlinger. Er den fuldstændig realistisk? Nej. Men den er velskrevet nok til at man godtager alle præmisser og lader sig suge ind i fortællingen. Shari Lapena skriver godt og indtagende, og man suser igennem bogen. Hun er god til at opbygge spænding i bogen, som varer ved til det sidste. Bogens karakterer er godt bygget op, så de på troværdigvis har mange facetter af både gode og mindre heldige karaktertræk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter