0 kommentarer

Elegance af Kathleen Tessaro

af d. 23. november 2006
Info
 
Sideantal

332

Udgivet

2004

ISBN

87-15-10640-3

Originaltitel

Elegance (amerikansk)

 

“Elegance” er bogen om Louise Canova. Louise bor i London med sin mand, som efterhånden er kommet op på ranglisten over skuespillere, men er selv gået lidt i stå. Back in the day havde hun et stort ønske om at blive skuespiller selv, men det flaskede sig ikke rigtig og hendes mand havde ingen problemer med at rulle hende ind i vattæpper og sænke glasklokker over hende. Så lige pludselig en dag vågner Louise op. Hun er til en fotografi-fernisering med sin mand, som hendes svigermor har inviteret til.

Svigermoren er tidligere fotomodel og perfekt i enhver henseende og endnu engang bliver Louise mindet om at hun ikke gør noget ud af sig selv. Hendes mand opfordrer hende aldrig til det, og hun har hele tiden tænkt at hun jo har alt hun kunne ønske sig så hvorfor skulle hun. Til ferniseringen ydmyges hun af en ubetænksom bekendt og hun begynder at vågne op fra trancen og indse at hun egentligt gerne ville gøre noget ud af sig selv. Mere end før i hvert fald.

Under et raid i den lokale marskandiser efter bøger, finder hun en bog af Madame Dariaux, en tidligere model og stærk fortaler for de gamle dyder. Bogen handler om erhvervelsen af “Elegance”, en stilguide så at sige. Louise har indset hun ikke er smuk, men hun vil gerne nøjes med prædikatet elegant, så hun begynder at følge retningslinierne i bogen så godt hun nu kan og det virker.

“Elegance” beretter om en kvindes udvikling og selvom Tessaro i starten vakler lidt med at holde interessen, så retter hun ind på ret kurs lidt inde i bogen. Jeg vil anbefale denne bog som en slags chick lit, for Tessaro udvikler sin figur undervejs og skriver glimrende når hun lige kommer fra start. 🙂

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter