0 kommentarer

Eksperten af Steve Hamilton

af d. 9. september 2014
Info
 
Sideantal

417

Udgivet

2013

ISBN

978-87-991622-9-1

Originaltitel

The lock artist

 

Forlaget Iris har opdaget en lille perle af en forfatter. Steve Hamilton har med “Eksperten” givet undertegnede en af de bedre læseoplevelser længe.

Den syttenårige Michael er bogens fortæller, han sidder desværre i fængsel, så allerede der fanger interessen, for hvordan er han endt der? Han har været ude for en traumatisk oplevelse som lille og har ikke sagt et ord siden, men så kan han jo fortælle os sin historie ved at skrive. Han er ekspert i at dirke låse og pengeskabe, og med forskellige skift frem og tilbage i årstallene, fortæller han os sin livshistorie, og den er ikke kedelig!

Steve Hamilton skriver uden de store naturbeskrivelser og personkarakteristika, hvilket jeg heller ikke har savnet i historien. Til gengæld sidder man og dirrer af spænding ved at læse om de forskellige låse, der skal dirkes op, når han det? Hvad gemmer der sig i skabet? Skildringen af en person der ikke kan snakke er mesterligt udført, og man føler med ham i hans ensomhed, beundrer ham for hans trofasthed og loyalitet, og man håber bare hele tiden at, det vil gå ham godt.

Jeg vil karakterisere den som en spændingsbog, men der gemmer sig også en fin kærlighedshistorie i den. Den er ligesom Michaels forbryderaktiviteter så meget anderledes end alle andre kærlighedshistorier, jeg har læst. Det er originalt og smukt på samme tid.

Indimellem kunne jeg godt rode lidt rundt i kronologien i historien, da den som sagt bliver fortalt lidt frem og tilbage i tiden, men det er nok mere undertegnedes måde at læse på der er skyld i dette.

Det er ikke så mærkeligt at Steve Hamilton har modtaget en række priser for ”Eksperten”, bl.a. en Edgar Award. Det er en meget anderledes læseoplevelse, og et stærkt alternativ til det krimi- og spændingslitteratur der udkommer i dag. Han har skrevet en del andre bøger, og det kunne være meget ønskeligt, at Iris ville udgive noget mere af ham, han er bestemt en forfatter der skal holdes øje med!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter