0 kommentarer

Ekspatrioterne af Chris Pavone

af d. 15. maj 2014
Info
 
Sideantal

373

Udgivet

2013

ISBN

978-87-92621-85-6

Originaltitel

The Expats

 

“En løgner ønsker ikke at tro, at andre mennesker er løgnere, for så bør de andre også mistænke hende for at lyve…”

Kate lyver for sin familie og omgivelser i “Ekspatrioterne”, men hun gør det i den bedste mening. Til gengæld får hun mistanke om, at hendes mand og et par af deres nye venner også lyver. Temmelig kraftigt endda. Og med mindre noble motiver end hun selv.

Kates mand, Dexter, får et vellønnet job i Luxembourg, og hele familien rykker fra den trygge tilværelse i Washington til det lille, europæiske ærkehertugdømme. Kate har haft et job fuld af hemmeligheder og spænding, men det siger hun nu op og helliger sig rollen som mor for sine to drenge og opofrende hustru for den venlige, men temmelig fraværende Dexter.

Det nye liv keder Kate; der er meget mere action over hende. Og pludselig får hun hænderne fulde, for alt omkring hende ser ud til at være bygget på et indviklet spind af løgne. I starten kan hun ikke gennemskue, hvad spillet går ud på. Er det utroskab? Svindel? Spionage? Lidt af hvert?

“Ekspatrioterne” er raffineret bygget op, så hemmelighederne kun langsomt afdækkes i takt med, at Kates indsigt stiger. Også Kates egen barske fortid kommer efterhånden for en dag, men kun drypvis, så læseren hele tiden tvinges til at gætte med. Hvilket er er umuligt. Det er et uhyre kompliceret spil, der først afsløres til allersidst.

Chris Pavone fortjener et stort publikum for sin flot orkestrerede debutthriller. Den er udkommet i 15 lande, og filmrettighederne er allerede solgt. Et lille dryp malurt må være, at de kedelige sider ved et husmorliv er lidt for godt beskrevet. Kates kedsomhed bliver læserens kedsomhed. Men det fylder heldigvis ikke alverden. “Ekspatrioterne” er klart mere spændende end kedelig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter