0 kommentarer

Drengene der frelste verden af Sam Mills

af d. 15. december 2008
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

326

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0675-6

Originaltitel

The boys who saved the world

 

16-årige Jon er kommet ind i et broderskab, hvis mission er at frelse verden fra al ondskab. Da lederen af bevægelsen udpeger en pige fra deres skole, som værende i gang med at planlægge en terrorhandling, beslutter gruppen sig for at kidnappe hende, ud fra den tanke at undgå en katastrofe. De håber, at kunne nå ud til myndighederne for at få dem til at gribe til handling overfor terrorisme. Men alt går ikke efter planen, og Jon der lærer pigen bedre og bedre at kende, bliver i tvivl om hvorvidt hun overhovedet er terrorist.

Skræmmende og samtidig meget tankevækkende handling som skildrer de tanker, der rører sig inden for en sekt. Drengene tilbeder lederen og tror blindt på alt hvad han siger. Da Jon endelig lader lidt tvivl råde, er det næsten for sent, for han er allerede rodet ud i store problemer. Spørgsmålet er, om han er stærk nok til at bryde med broderskabet og tro på sig selv.

Uhyggelig historie om hvordan ganske almindelig drenge, med gode hensigter, kan lade sig hjernevaske og rode ud i kriminalitet. Bogen er godt fortalt og virkelig spændende, men jeg synes handlingen er for langtrukken og kammer over så den til sidst bliver meget voldsom, således at man efterlades med et stort ubehag. Jeg synes godt om den første halvdel af bogen, men må indrømme at forfatteren mistede mig til sidst, desværre. Ellers en god bog, som måske vil opleves anderledes af andre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter