0 kommentarer

Dragerytteren af Cornelia Funke

af d. 22. marts 2007
Info
 
Sideantal

381

Udgivet

2006

ISBN

87-02-02106-4, 978-87-02-02104-2

Originaltitel

Drachenreiter

 

Rotte kommer en dag med en advarsel til dalens beboere. Den har set mennesker nærme sig med maskiner, og den fortæller dem nogle rystende nyheder, nemlig at menneskene har planlagt at oversvømme dalen, deres hjem.

“”Nu skal hun igen til at spille interessant,” hviskede Svovlhat i øret på Lung, men dragen ignorerede hende.
“Hvad er det da, de har i sinde?” spurgte Skiferbælg træt. “Sig det nu, Rotte.”
Rotte snoede knurhårene. Det var ikke morsomt at skulle overbringe dårlige nyheder. “De – vil oversvømme jeres dal,” svarede hun tøvende. “Om ikke ret længe vil her kun være vand. Jeres huler vil blive fyldt med vand, og af de høje træer der,” hun pegede ud i mørket, “vil man kun kunne se enkelte spidser rage i vejret.”
Dragerne stirrede målløst på hende.”
(side 13 og 14)

Efter meddelelsen holder dragerne møde, og de bliver enige om, at det bedste de kan gøre er at sende én af sted for at finde Himmelranden. Et sted hvor de, ifølge den ældste drage Skiferbælg, vil kunne leve i fred for menneskene. Dragen Lung melder sig frivilligt, og sammen med bjergtrolden Svovlhat tager han af sted. Første punkt på rejsen er at finde fætteren til deres fælles bekendt Rotte, han er nemlig en gammel skibsrotte og således temmelig verdenskendt, de håber derfor på, at han måske kan give dem nogle værdifulde oplysninger om, hvor de finder Himmelranden. Det er nemlig ikke helt let, når stedet man skal finde, efter de flestes opfattelse kun eksisterer i fantasien.

Lung er forsigtig med hvor han viser sig, velvidende at drager skal vogte sig for menneskene. Men det skal vise sig, at den største trussel for de rejsendes sikkerhed bliver en af hans egen artsfæller.

En både eventyrlig og hyggelig fantasy historie, godt fortalt og med masser af handling. Hvad jeg godt kan lide ved bogen, er de mange dejlige figurer man møder undervejs gennem fortællingen, som hver især bidrager til at gøre bogen særdeles underholdende. En af hovedpersonerne er bjergtrolden Svovlhat et lille kværulerende pelsdyr der spiser svampe. Dennes mange kommentarer til hvad der foregår, har fremkaldt mange fnis undervejs fra undertegnede.

Jeg kan varmt anbefale bogen til alle fantasy elskere, da dette er en bog lidt ud over det sædvanlige. Den er spændende lige fra starten og er yderst svær at lægge fra sig.

Bogen kan læses fra 7 år og er velegnet til højtlæsning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter