0 kommentarer

Dorian Grays billede af Oscar Wilde

af d. 12. november 2002
Info
 
Sideantal

222

Udgivet

1953

Originaltitel

The picture of Dorian Gray

 

Denne engelske dekadence bibel skrevet af den berygtede Oscar Wilde handler om noget så banalt som et syndefald. Men det er så sandelig ikke et almindeligt et af slagsen.

Dorian Gray er en billedskøn ung mand og et vaskeægte barn af sin tid. Fin de siècle ånden hersker i Londons overklasse, og Dorian møder to mænd, som hver i sær bidrager til hans undergang. Maleren, der med sin kunst indfanger Dorians klassiske skønhed, og dermed får ham til at forelske sig i sig selv, og dandyen, der, for egen fornøjelses skyld, med sin løsslupne og udspekulerede fabuleren planter den ene vanvittige tanke efter den anden i Dorians sind.
Det er i bund og grund en variation over Faust-temaet: Dorian sælger sin sjæl for at beholde sin skønhed – og den slags gør man jo ikke ustraffet.

”Dorian Grays billede” er et studie i forfængelighedens veje og et fascinerende psykologisk portræt af en mands fordærvelse. Det er en fantastisk fortælling i alle ordets betydninger, og samtidig er det også et underholdende billede af en overklasse, som mildest talt lever i sin egen verden.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter