0 kommentarer

Dødsdømt af Sharon Bolton

af d. 1. maj 2020
Info
 
Sideantal

393

Udgivet

2018

ISBN

978-87-426-0028-3

Originaltitel

Dead woman walking
oversætter: Per Vadmand

Udgave

1. udgave

 

Kun én gang har jeg været oppe i en luftballon – det var en fantastisk oplevelse at se solopgangen deroppe fra og samtidig nyde det spændende landskab under ballonen, det var smukt, stille og fredfyldt.
Efter at have læst denne bog er jeg glad for at have haft oplevelsen – for jeg er ikke sikker på, en tur i luftballon ville være det samme herefter. For bogen starter netop med, at en luftballon går op meget tidligt om morgenen med en kurv fuld af turister – heriblandt de to søstre Isabel og Jessica. Turen er en gave fra Jessica til Isabel i anledning af hendes 40 års fødselsdag.

Mens ballonen svæver hen over nationalparken, slår en mand brutalt en ung kvinde ihjel nede på jorden. Jessica ser ham – og han ser hende. Han forfølger luftballonen i sin ATV og skyder mod den. Snart er turen forvandlet til et sandt mareridt, som ikke stopper, da ballonen styrter ned. For Jessica lever – men Patrick, manden i ATV’en, er besat af, at hun også må dø.

Samtidig følger vi politiets efterforskning – med Alex Maldonado i spidsen – af den nedstyrtede luftballon. Også politiet er meget interesserede i at finde Jessica, det eneste overlevende vidne.

Jessica er på flugt, helt bevidst om, over at hun er i stor fare – men hvorfor skjuler hun sig ikke kun for Patrick, men også for politiet?

I flashbacks får vi bidder af søstrenes liv, både i tiden op til ballonturen og længere tilbage. Isabel har levet i over 20 år i et nonnekloster, Jessica arbejder som efterforsker ved politiet. De to søstre har et nært forhold og Jessica kommer ofte på besøg i klostret. Isabel bærer på en tung hemmelighed, og hendes liv i klostret hænger sammen med noget der skete, da hun var ung. Jessica var i gang med at efterforske en sag om ulovlige organtransplantationer.

Det er en yderst spændende og actionfyldt krimi om en kvinde på flugt fra skruppelløse mennesker. Samtidig tager den emnet organtransplantation op – og spørgsmålet om, hvor langt mennesker er parat til at gå for at redde et elsket familiemedlem, der er ved at dø. Der er flere overraskelser undervejs, og særligt i slutningen af bogen sker der nogle overraskende twist. Jeg var virkelig godt underholdt.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter