0 kommentarer

Dødens agenter af Ed McBain

af d. 1. marts 2013
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

156

Udgivet

1957

ISBN

87-18-00139-4

Originaltitel

The pusher

 

Genero er på patrulje. Det er hundekoldt og han vil ind til skrædderen og have varmen, men opdager lys fra en åben dør i naboejendommen. Da det er alt for koldt til at have åben dør bliver han nysgerrig og går indenfor og finder liget af en død mand. Han har hængt sig. Bundet et reb i radiatoren og lænet sig væk fra den.
Straks Carella er på stedet kan han se, at selvmord næppe er en plausibel teori. Den afdøde er blevet myrdet. Men det bliver kompliceret, for manden er død af en overdosis, og de fingeraftryk der er på sprøjten tilhører politichefens søn.

Løjtnant Byrnes og Carella er de bærende hovedpersoner. Byrnes finder ud af at hans søn er narkoman. Han finder også ud af, at sønnen muligvis er indblandet i mordhistorien. Sønnike sættes i ufrivillig afvænning i forældrenes hjem, og her træder McBain i karakter med en fremragende skildring af den patetiske narkomans klynken og plæderen for at komme ud og få stillet sin trang til stoffer.

‘Dødens agenter’ er station 87 bind 3. I modsætning til filmens verden hvor 2’eren sjældent er noget originalt kunstværk, gælder der her at 2’eren er bedst blandt de tre. ‘Dødens agenter’ kan ikke leve op til den amatøragtigt betitlede men udmærkede ‘Døden bruger briller’.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter