De Gyldne Laurbær
0 kommentarer

Journal 64 af Jussi Adler-Olsen

af d. 1. december 2010
Info
 
Sideantal

462

Udgivet

2010

ISBN

978-87-567-9545-6

 

I “Journal 64” er Carl Mørck og resten af Afdeling Q tilbage på fuld styrke, og det går som sædvanlig ikke stille for sig.
Assads fortid spøger stadig. Han er begavet med en intuition som bringer dem nærmere en hurtig opklaring, uden at Carl er direkte medvirkende.
Rose er stadig direkte utålelig og uforudsigelig.
I Carls utraditionelle bofællesskab er der som altid liv og glade dage og hans forhold til psykologen udvikler sig eller gør det?

Handlingen i “Journal 64” foregår skiftevis i Vejle, Brenderup, Hvide Sande, København og ikke mindst Sprogø, – øen hvor “åndssvage” og letsindige kvinder blev sendt til for at blive afrettet.
En af de kvinder var Nete Hermansen. Som bondepige blev det boglige valgt fra, og hun blev gravid i en alt for tidligt alder. Samfundets dom var hård: Hun blev steriliseret. Fortiden indhenter hende, da hun som rigt gift hustru konfronteres med en læge fra Sprogø tiden.

Nete Hermansen laver en udspekuleret hævnplan, men det er blot en af de sager som Afdeling Q med Carl Mørck, Assad og Rose skal have løst.

Tidligere har jeg kritiseret Jussi Adler-Olsen for, at hans bøger er for forudsigelige og for at spændingen ikke holder hele vejen. Men denne gang har han virkelig ramt plet. Mændene er så tilpas onde som de skal være i Carl Mørcks sager, og plottet holder hele vejen igennem.

Så hvis du er til krimier, vil jeg anbefale dig at kaste dig over denne bog.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter