0 kommentarer

Det uvelkomne bevis af David Sparrevohn Mørck

af d. 1. april 2015
Info
 
Sideantal

310

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93204-59-1

 

Denne fortælling handler om en sygeplejeske, der pludselig står med en meget vigtig viden, hun ikke selv har bedt om. Hun kommer i forbindelse med Michael, en ung portør, der ved hun før har hjulpet døende mennesker ind på den “anden side” lidt i utide, og han vil have hende til det samme. Dog når den unge mand at begå selvmord inden hun bliver sat yderligere ind i sagen. Hun bliver kontaktet af den Michaels far. Han fortæller at Michael har stjålet nogle meget vigtige dokumenter, indeholdende bevis for familiære forbindelser mellem H.C Andersen og kongehuset.

Bogen har en højere sproglig kvalitet end man normalt ser i krimigenren. Dette er bestemt ikke nogen ulempe for læsere der er vandt til at læse tekster over “ugeblads-genren”.

Forfatteren formår at tage os med på en til tider tempofyldt menneskejagt gennem København, samtidig er bogen interessant med hensyn til de konspirations teorier der bliver ridset op i den. Både omkring H.C. Andersen og Gorm og Thyra.

Dette er en debutroman af forfatteren og det bliver spændende at følge Davids næste værker.

Romanen belyser også faren ved ikke at kende sine fjender, og det kan være svært at dukke sig på de rigtige tidspunkter.

Nogle mener at bogen kan sammenlignes med Dan Brown’s ”Da Vinci Mysteriet” – men det vil jeg lade være op til læseren at afgøre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter