0 kommentarer

Det tavse vidne af Elly Griffiths

af d. 20. oktober 2019
Info
 
Sideantal

355

Udgivet

2019

ISBN

9788712058069

Originaltitel

Dying Fall på dansk ved Lærke Pade

 

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Det tavse vidne er et glædeligt gensyn med arkæologen Ruth Galloway og helt perfekt til dig, der mangler en pageturner til efteråret.

Femte bog i serien om Ruth starter med et opkald fra en studieveninde, der fortæller den kedelige nyhed, at en af deres fælles venner er død. Dagen efter modtager Ruth et brev fra ham om, at han har gjort en opdagelse, men han er bange for, hvilke konsekvenser dette kan have. Inden længe er Ruth, datteren og Cathbad taget til Blackpool for at tage et kig på knoglerne og undersøge det nærmere. Samtidig er Nelson vendt hjem til selvsamme by på ferie med sin kone, og deres veje krydses. Vil hans mor opdage hemmeligheden? Har opdagelsen med knoglerne noget med vennens død at gøre?

Bogen er britisk krimi, når det er aller bedst. Her får læseren et overbevisende plot, der langsomt udvikler sig og bliver mere og mere spændende for til sidst at kulminere og efterlade læseren ude på kanten af stolen med hjertet helt oppe i halsen. Men det, der gør Elly Griffiths krimiserie til noget helt særligt, er kombinationen af krimiens elementer og humoren, der flettes ind i fortællingen på de rigtige steder, uden at det virker malplaceret. Arkæologi er som altid et af omdrejningspunkterne, og det er både et spændende og lærerigt element. Ruth er en virkelig skøn og menneskelig karakter, og det er altid en fornøjelse at følge hendes historie, på trods af at det er under triste og voldelige omstændigheder.

Elly Griffiths skriver levende og medrivende, hvor karaktererne blot bliver mere og mere levende for hvert bind. Det er derfor også klart en karakterbåren krimiserie, hvor Griffiths har sans for de små, skønne detaljer i både karakterer og miljøer. Man kan ikke undgå at blive revet med ind i historien eller elske Ruth for hendes helt igennem herlige personlighed og hendes realistiske problemstillinger.

Det tavse vidne får 4 stjerner med på vejen fra mig, og jeg glæder mig allerede til næste bind – det er altid et spændende eventyr med Ruth.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter