0 kommentarer

Det taler vi ikke om af Anna Grue

af d. 10. januar 2009
Info
 
Sideantal

270

Udgivet

2006

ISBN

87-567-8277-2, 978-87-567-8277-7

 

Alle kender udtrykket “Det taler vi ikke om”. De fleste familier har formentlig også udtrykket tæt inde på livet. Der er simpelthen bare emner man ikke diskuterer, om det så er særlige begivenheder, personer eller andre ting. I Anna Grues roman er det man ikke taler om allestedsnærværende i Maries opvækst. Hun vokser op hos sine kærlige bedsteforældre, uden helt at forstå hvorfor. Hvor er hendes forældre? Og hvorfor er faderen klippet ud af det foto med moderen og hendes storebror på? Da Marie går bedsteforældrene på klingen og kræver en forklaring på hendes manglende familie, kommer sagen frem i dagens lys: De er alle dræbt i en trafikulykke i faderens hjemland England. Marie er for en stund tilfreds med svaret, men pludselig dukker der andre svar op, som bestemt ikke stemmer overens med forklaringen. Hvorfor hadede Maries mormor sin svigersøn så meget? Hvorfor har de aldrig været i England for at besøge Maries andre bedsteforældre? Hvorfor er det hele så fordækt? Marie beslutter sig for efter mormorens død at tage til England og forsøge at undersøge sagen selv. Det bliver bestemt ikke let. Men med den unge advokat Matts hjælp begynder de langsomt at forstå hvad der skete, da Marie blot var en baby. Men har man overhovedet lyst til at vide alt for enhver pris?

“Det taler vi ikke om” er på mange måder en skøn roman. Hovedpersonen Marie er en dejlig ligetil person, der ved hvad hun vil. Hun ved udmærket godt, at bedsteforældrene har holdt sandheden fra hende for at beskytte hende, men alligevel er nysgerrigheden for stor til at lade hemmeligheden hvile. Veninden Stine, der tager med til England er ligeledes en herlig personlighed, der bedst kan beskrives som en “Nancy Drew” karakter, der elsker at opklare mysterier.

Anna Grue formår at holde spændingen til sidste side, og man bliver bestemt ikke skuffet. Romanen er en krimi og det kommer især til udtryk i bogens sidste par sider, hvor sagen pludselig tager en uventet uhyggelig drejning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter