0 kommentarer

Det sidste testamente af Sam Bourne

af d. 27. november 2007
Info
 
Sideantal

525

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7677-062-4

 

Maggie Costello har været fredsmægler igennem længere tid, indtil for et års tid siden hvor hun under en mægling i Afrika lavede en fejl. Fejlen blev skæbnesvanger for fredsforhandlingerne og Maggie blev pensioneret som følge af det. Nu lever hun et stille liv i Washington med sin kæreste Edward. Fredsforhandlingerne er blevet til skilsmisseterapi og den tidligere så aktive Maggie sygner stille og rolig hen. Indtil den dag der atter er bud efter hendes ekspertise.

Der er forhandlinger i Israel om mellemøstkrisen og man er historisk tæt på en løsning, da en række vigtige nationalister bliver myrdet. Heri ligger historien om stjålne kunstgenstande og plyndringen af Nationalmuseet i Bagdad, om nationalisters sidste kamp for et fædreland de altid måtte forsvare og om de mennesker der bliver fanget i krydsilden.

Bogen er ikke, som det kunne frygtes, pro-israelsk eller pro-palæstinensisk og det gør den mere nuanceret end de fleste andre krimier der handler om mellemøsten. Plottet er meget gennemtænkt, det er detaljeret og der er tænkt meget på spændingsopbygningen og selvfølgelig selve klimakset.

Jeg kan ikke rigtigt bestemme mig for om jeg vil give denne bog 3 eller 4 stjerner, for den er helt klart værd at læse og medrivende er den da også, men eftersom den handler så specifikt om biblens ord, toraen og situationen nede i Israel, så er der nogle sider hvor jeg står lidt af og ikke lige kan følge med. Men hvis du tager den del af bogen med som en måde at finde ud af mere om det, så er det ikke helt ringe endda.

Sam Bourne’s første bog var jeg meget begejstret for og denne efterfølger var sandelig også i samme liga.

http://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A27017851Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter