0 kommentarer

Det forkerte barn af Bjarne Reuter

af d. 2. september 2010
Info
 
Sideantal

25

Udgivet

2004

ISBN

87-411-5909-8

 

Det er en forrygende sjov forviklingshistorie for de 7 – 10-årige. De vil ofte grine lettet over de karikerede voksne, der ikke har styr på noget som helst, og hvis sprog bestemt ikke lader noget tilbage at ønske.

Som titlen fortæller får Brians forældre en dag det forkerte barn med hjem fra børnehaven, men hører slet ikke på Benny, der mere end antyder, at haner i det forkerte hjem. At det er pædagogerne, bedsteforældrene og barnepigen, der opdager fejlen giver de fortravlede forældre et ekstra skud for boven.

Den tvist, samt detaljer i illustrationerne, gør, at det som forælder eller lærer/pædagog er en underholdende og tankevækkende bog at læse op, og derer god baggrund for drøftelser barn og voksen imellem.

Jeg blev meget glad, da jeg fandt ud af at denne historie eksisterede som selvstændig børnebog, idet jeg tidligere har læst novellen (I samlingen: ”Det forkerte barn”, 1982) højt for elever i 2. og 3. klasse.
På trods af at bogens hovedperson er en børnehave dreng og hans – eller en andens! – forældre, gør forfatterens sprogbrug og tegningerne, at indholdet går hen over hovedet på de helt små.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter