0 kommentarer

Den usynlige ven af Louise Arnold

af d. 26. oktober 2007
Info
 
Sideantal

265

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-22765-7

Originaltitel

The invisible friend

 

Arthur Grå er et spøgelse, men mens andre spøgelser er enten uhyggelige, sjove eller spreder tristhed omkring sig, så er Arthur ikke rigtig noget. Ham er der ingen der lægger mærke til, og stakkels Arthur har i årevis forsøgt at passe ind, men han er nu nået til den erkendelse, at han ligeså godt kan give op. Han er en fiasko og bliver aldrig til noget.

Drengen Tom Gylden har den samme følelse af at være forkert og ikke høre til. Han er netop startet på en ny skole, og kammeraterne er ikke særlig søde ved ham. Han er vendt hjem i rigtig skidt humør, med et blåt øje, en klat tyggegummi i håret og en seddel på ryggen, hvorpå der står skrevet SPASSER. Frustreret og ked af det sætter han sig derfor op på sit værelse, og godt nok er Arthur et stykke væk, men han fornemmer midt i sin egen elendighed Toms tristhed, og beslutter han sig for at finde frem til ham.

“Det var meningen, at han skulle finde Tom.
Forstår du – alle har brug for én, der forstår, hvordan de har det, og Tom var netop den person. De passede sammen som to brikker i et meget enkelt puslespil. Arthur trængte til noget nyttigt at foretage sig, og Tom trængte noget så frygteligt til en ven. Hvor svært kan det være? Arthur traf en beslutning lige på stedet – en beslutning der måske virkede som den enkleste sag i verden, men som skulle vise sig at være den største beslutning i hans liv.
Arthur besluttede at blive Toms usynlige ven.”

Sød og charmerende fortælling, og selvom temaet i historien, mobning og det at føle sig udenfor, er et alvorligt emne, er bogen samtidig særdeles humoristisk at læse. Gennem Arthur og Tom får man at føle hvor skidt man har det når andre mobber én og samtidig hvor meget det betyder at have en ven som bakker én op. Persongalleriet er ret farvestrålende og rummer alt fra poltergejst til skrigere, så glæd dig til at blive opdateret om hvad spøgelser egentlig render rundt og laver, samt hvorfor det første år som poltergejst elev kaldes vasketøjsrazzia.

Bogen kan læses fra 10 år og er velegnet til højtlæsning.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter