0 kommentarer

Den troskyldige russer af Leif Davidsen

af d. 17. februar 2005
Info
 
Sideantal

273

Udgivet

1993

ISBN

87-595-0315-7

Originaltitel

Den troskyldige russer

 

I “Den troskyldige russer” sætter Davidsen ord og handling på alt det, der lå bag avisoverskrifterne under Sovjets og østblokkens opløsning. Det er ikke bare underholdende og god læsning, men også et skrækkeligt billede på korruption og menneskelig opløsning.

Hovedpersonen Felix er halv dansker, halv armenier, og en stor del af bogens handling udspiller sig netop i det sydlige Rusland, hvor Felix forsøger at få så meget ud af landets sammenbrud som muligt. Han fusker, tusker og mellemhandler som så mange andre, der kredser om Hotel Paradis. Forretningsfolk, politikere, officerer og gamle partikammerater sælger ud af moderlandets værdier, statshemmeligheder og imaginære varer. Det paradoksale ved, at Rusland ikke producerer noget i de år, og at alle handler med de varer, der ikke findes, er både morsomt og tankevækkende forfærdeligt på samme tid.

En dansk thriller bliver ikke mere international end det her. Ikke blot på grund af, at historien foregår de steder, hvor den gør, men fordi læseren sidder med en international troværdig smag i munden bagefter. Dét er noget, Leif Davidsen kan! Til gengæld er det kun i bogens passager med jeg-fortæller, at replikskiftet virker, og det et lillebitte stykke sølvpapir, man må tygge i, mens man nyder bogen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter