0 kommentarer

Den trettende fortælling af Diane Setterfield

af d. 7. april 2015
Info
 
Sideantal

414

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31014-4

Originaltitel

The Thirteenth Tale

 

Det er en historie der fortæller en historie. Lag på lag bliver der løftet et slør, som giver flere og flere oplysninger om denne storprægede familie boende på det store gods Angelfield. Miss Vida Winter er tilsyneladende den sidste af familien der er tilbage, og med lidt tid tilbage vil hun endelig afsløre sin livshistorie, både for at lette sit eget hjerte, men også for at kaste lys på nogle af familien mørkere sider.

Maraget, som egentlig er hovedpersonen, sagde mig faktisk ikke så meget, for det meste blev jeg bare en smule irriteret på hende fordi hun reagerede en smule overfølsomt over visse ting – efter min mening. Hendes næsten konstante deprimerede tilstand over den tvilling hun aldrig nåede at møde, forekom mig trist i begyndelsen, men som hun blev ved med at køre i det og blive mere og mere melankolsk over det, irriterede det mig bare. Derfor var det også den excentriske historie om familien Angelfield der holdt min interesse – og her var der til gengæld en masse at komme efter.

Jeg absolut elskede det familie drama der blev fortalt om familien Angelfield, det er næsten sådan noget man kan forestille sig udspille sig på sæbeoperaer på TV, så mange intriger var der. Her er både tale om barselsdød, sindssyge, forsømte børn, forrykte guvernanter og forskruede læger der forsøger at få styr på hverdagen. Der var som sådan lidt af det hele for enhver smag, og derfor blev det også ved med at være spændende at læse.

Til sidst blev tingene dog lidt forhastede, der kom et par afsløringer på bordet, men jeg syntes ikke de blev behandlet helt som de skulle. De kom frem meget hurtigt og så var det lidt som om det bare var det, og så skulle der ikke snakkes mere om dem, hvilket var ærgerligt for det var jo dem der var hele omdrejningspunktet for historien – sandheden. Slutningen var jeg heller ikke alt for tilfreds med. Bogen har en slags post scriptum som jeg mener, var fuldstændigt unødvendigt, fordi det ødelægger den slutning bogen ellers havde opnået, som fungerede som den skulle.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter