0 kommentarer

Den trettende fortælling af Diane Setterfield

af d. 2. juli 2007
Info
 
Sideantal

414

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31014-4

Originaltitel

The Thirteenth Tale

 

Den trettende fortælling handler først og fremmest om “den gode historie”. Den populære engelske forfatter Vida Winter er døende og har altid holdt sit privatliv ude af medierne. Nu er tiden dog kommet til, at hun vil fortælle sin egen historie og herfra starter en utrolig fortælling om hemmeligheder, fortielser og spøgelser.

Den heldige, der har fået opgaven at skrive biografien er Margaret Lea, hvis egen historie ikke er uden betydning. Hun bliver hurtigt draget af Vida Winters historie, og tager selv sagen i egen hånd for at komme til bunds i affæren, men det der gemmer sig rækker langt ud over hendes vildeste fantasi. Der gemmer sig mange lag i historien, der både rummer bizar kærlighed, tvillinger og ikke mindst spøgelser.

Romanen er virkelig fængslende og godt fortalt. Man er henholdt i spænding konstant og selvom den primært handler om Vida Winters liv, har de mange bipersoner vigtige huller at udfylde. Der er knald på lige fra start til slut og man bliver bestemt ikke skuffet over det afsluttende plot.
En bog, der er perfekt til ferielæsning, så snyd ikke dig selv!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter