0 kommentarer

Den store tid – Aftenlandet af Michael Larsen

af d. 7. december 2004
Info
 
Sideantal

399

Udgivet

2004

ISBN

978-87-7055-404-6

 

Lars Mikkelsen er trods sine kun nitten år en talentfuld forfatter. Træt som han er, af sin tyranniske og utro far, bryder han med hjemmet og søger lykken i København. I den idealistiske tro på at kunne realisere sig gennem kunsten, og skabe en smukkere og mere retfærdig verden.

Handlingen udspilles omkring år 1900, hvor en ung gravid kvinde findes halshugget i søanlægget bag Lucie Mølle, og kulturkampen raser mellem de litterære radikalister brødrene Adler (læs Brandes) der står for fremskridtets og tankens frihed, og de konservative og de nationalliberale der står for det modsatte. Lars Mikkelsen bliver en brik i dette spil, og med sine idealistiske men også naive drømme om, at kunne ændre verden, spindes han hurtigt ind i et net af intriger, svig og maskespil.

Forfatteren Michael Larsen tegner et nuanceret og virkelighedstro billede af datidens København.
Hvor gadelygterne virkede ved gas, og mænd iført hat, ikke gik ture med de korsetklædte kvinder, men promenerede gennem Kongens Have i stille samtale.

Beskrivelser af de psykologiske spil der konstant kører mellem de involverede – Hvor en fjende forklædt som ven, snakker Lars efter munden, og hvor en virkelig ven kommer til kort for, at sige sandheden til den unge Mikkelsen – er simpelthen geniale, og har egentlig ikke ændret sig særligt meget i de hundrede år, der siden er gået.

“Den store tid” er første del af i alt to bind, og får bind 1, den succes den fortjener så har bind 2 virkelig noget at leve op til.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter