0 kommentarer

Den skjulte oase af Paul Sussman

af d. 26. januar 2010
Info
 
Sideantal

496

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7973-351-0

Originaltitel

The hidden oasis

 

Dan Brown, gå hjem og vug.. Denne bog har det hele, men er sprogligt på et langt bedre niveau.
Hvis man, som mange danskere har, har været i Egypten og oplevet ørknens storhed og storbyernes
menneske mylder, vil man opleve at sceneriet springer ud af bogen og op på nethinden.
Bogen starter 2153 f. r. med et kollektivt selvmord af tredive præster, efter at de har udført en hellig mission ud i ørkenen. Så skifter sceneriet og vi er i 1986, hvor et fly med en hemmelig last på vej fra Albanien til Sudan pludselig bliver fanget i en sandstorm og forulykker i Sahara. Scene skifter igen og vi er fremme i nutiden. Den berømte bjergbestiger Freya Hanne er taget til Dakhla for at begrave sin søster Alex, der var arkæolog, og i en årrække har udforsket ørkenen i agten på den skjulte oase.
Det viser sig hurtigt at Alex ikke er død af naturlige årsager, og Freya beslutter sig for at finde årsagen til at søsteren er myrdet. Dette bliver starten på et forrygende eventyr krydret med grumme skurke, arkæologiske gåder og fuld fart over feltet. Det er lige før man som læser bliver forpustet.

Paul Sussman er uddannet arkæolog og dette er hans tredje bog på dansk. Bogen slutter i øvrigt med et efterskrift samt en ret omfattende ordforklaring, hvilket jeg finder er en glimrende ting.
Alt i alt en bog der er svær at lægge fra sig før den er læst til ende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter