0 kommentarer

Den sidste gode mand af A. J. Kazinski

af d. 25. december 2012
Info
 
Sideantal

446

Udgivet

2010

ISBN

978-87-567-9683-5

 

Plottet er anderledes end andre spændingsromaner jeg har læst. Desværre formår A.J. Kazinski, alias forfatterduoen Anders Rønnow KLarlund og Jacob Weinreich ikke helt at skrive den hjem.

”Den sidste gode mand” handler om den maniodepressive Niels Bentzon som er politimand i København. Bentzon er vant til at jagte forbrydere, så da han får til opgave at finde et godt menneske, har han meget svært ved at forlige sig med opgaven. Men den er god nok. Man har fået nys om, at en morder der dræber gode mennesker over hele kloden, har rettet blikket imod København. Så nu gælder det for Bentzon om at finde dette gode menneske inden morderen gør det. Undervejs møder han den lynende intelligente astrofysiker Hannah Lund. Hun mener at kunne se et system i mordene – et system af næsten guddommelig karakter.
At hun, med den intelligens hun er udstyret med, ikke formår at regne slutningen ud, forstår jeg ikke. Selv jeg, der på ingen måde nærmer mig det lynende intelligente, havde regnet den ud.

Slutningen lader noget tilbage at ønske. Det virker lidt som om forfatterne løb tør for papir en søndag eftermiddag, hvor den lokale boghandel havde lukket.
Uden at afsløre for meget, kan jeg vist roligt sige, at et meget væsentligt punkt i opklaringen, forbigås i total tavshed på bogens sidste sider.

”Den sidste gode mand” var ok. Men så heller ikke mere.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter