0 kommentarer

Den polske lykkejæger af Henrik Brun

af d. 16. maj 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

408

Udgivet

2016

ISBN

978-87-406-0938-7

Udgave

1. udgave

 

“Den polske lykkejæger” udspiller sig i et Europa, der koger af intern splid om flygtninge, østarbejdere og som er på randen af en global økonomisk krise.

Den fremtrædende fagforeningsboss Henning Thisted falder død om efter en kortvarig konfrontation med en succesrig polsk forretningsmand – midt under en demonstration mod polsk arbejdskraft i Danmark.

Mod alle odds lykkes det for den polske forretningsmand at forsvinde i menneskemængden og flygte tilbage til Polen, hvor han går under jorden.

Politiet frikender hurtigt den polske forretningsmand, da det viser sig, at Henning Thisted er død af et banalt hjerteanfald. Men alligevel skjuler forretningsmanden sig stadig.

Den danske journalist Ketil Brandt øjner en storpolitisk og højbetændt sag og følger i forretningsmandens fodspor. Ketil vikles hurtigt ind i et farligt spil mellem driftige forretningsfolk, radikale nationalister, politiets efterretningstjeneste og flere ministre. For bag forretningsmandens desperate flugt gemmer der sig en sandhed som mange vil gøre meget for at skjule…

Det er tydeligt, at Henrik Brun har en baggrund som journalist, og at han har brugt rigtig lang tid på at researche og arbejde med denne bog. Det er en yderst velskrevet krimi med et godt og nuanceret sprog. Udover, at det er en spændende historie som er godt opbygget, har bogen også meget på hjertet. Den tager fat på nogle af de mange problematikker som optager danskerne netop nu – som f.eks. den stadige strøm af østeuropæere som kommer til Danmark for at arbejde til en langt lavere løn end, hvad danske arbejdere får udbetalt.
Sine steder er handlingen ganske vist lidt urealistisk, og Ketil fremstår som lidt af en supermand som falder lige lovligt nemt over sporene. Desuden er det nok ikke helt realistisk, at Ketils arbejdsgiver giver ham så frie tøjler og stiller så mange midler til hans rådighed, men det tilskriver jeg udelukkende den kunstneriske frihed.

Det var dejligt at læse en krimi som udover blot at underholde også turde tage fat på nogle af de samfundsproblemstillinger, som truer det danske samfund og den danske velfærd. Det er ikke så ofte, at en krimi også har et politisk islæt og slipper af sted med det på en elegant måde.
“Den polske lykkejæger” er Henrik Bruns femte selvstændige krimi, hvor journalisten Ketil Brandt er i hovedrollen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter