0 kommentarer

Den perfekte pige af Mary Kubica

af d. 16. december 2015
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7148-184-6

Originaltitel

The good girl

Udgave

1. udgave

 

Det er måske den perfekte pige, men det er ikke den perfekte bog for mig.

Bogens bagside lokker ellers med, at bogen er ”en medrivende og rystende thriller, der afslører, hvordan intet er, som det giver sig ud for – selv ikke i den perfekte familie”.

Det er nu mest af alt en 348 siders ugebladsroman, og jeg fandt den hverken medrivende, rystende eller thrilleragtigt.

Selve skriveformen er ellers sofistikeret i sin skiften mellem ”før” og ”nu” og set fra de forskellige medvirkendes synsvinkel.

Hovedhistorien er om Mia, der er vokset op i et trygt hjem, hvor faderen er dommer, og moderen hjemmegående.  Da hun flytter hjemmefra, har hun ikke megen kontakt med sine forældre, og man fornemmer, at alt ikke var rosenrødt, mens hun boede hjemme.

Mia eksperimenterer med kærester, og da hun en dag skal møde sin kæreste Jason på et værtshus og han ikke dukker op, tager hun med en fremmed mand hjem. Men han vil mere, end hun vil – og lige pludselig vil han ikke lade hende gå. Han har kidnappet hende og tager hende med til en afsidesliggende hytte, langt oppe i bjergene.

“Jeg har fulgt hende i de sidste par dage. Jeg ved, hvor hun køber sine dagligvarer, hvor hun får renset sit tøj, hvor hun arbejder. Jeg har aldrig talt med hende. jeg ville ikke genkende lyden af hendes stemme. Jeg kender ikke farven på hendes øjne, eller hvordan de ser ud, når hun er bange. Men det kommer jeg til.”

Det er vinter, hytten er ikke opvarmet, der er ikke mad nok, og vi følger, hvordan forholdet mellem kidnapper og kidnappet udvikler sig til en kærlighedshistorie. Stockholmsyndromet?

Samtidig ved vi som læser, at Mia på et tidspunkt kommer fri af sin kidnapper, og vi ved også, at hun kommer tilbage til sine forældre i traumatiseret tilstand.

Intet er hvad det giver sig ud for, og det er også det, der i sidste ende reddede historien for mig – for ellers ville jeg have syntes, læseoplevelsen havde været for ringe at berette om.

Dog kun én stjerne – for jeg synes bogens appetitvækker på bagsiden lover en anden bog, end den man finder indeni.

Hvorfor alle R’ere i bogens overskrifter står spejlvendt fandt jeg aldrig ud af. Og så kan det vel være lige meget at lave dem spejlvendte???

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter