0 kommentarer

Den løbende mand af Richard Bachman

af d. 24. september 2014
Info
 
Forlag
Sideantal

198

Udgivet

1992

ISBN

87-89918-05-3

Originaltitel

The running Man

 

Vi befinder os i år 2025. Fattigdom og arbejdsløshed er hverdagen for næsten alle, og chancerne for at forbedre tilværelsen er stort set ikke-eksisterende.

Da Benjamin Richards datter bliver alvorligt syg, har han ikke råd til at skaffe penge til medicin. I desperation melder han sig til underholdningsprogrammet “Den løbende mand”. Præmien er en milliard nye dollars – men oddsene er dårlige for at overleve!

“Den løbende mand” er nemlig et brutalt show, hvor deltageren skal forsøge at klare sig fri af de professionelle menneskejægere, som jager ham. Og for at gøre det endnu sværere for deltagerne, udloves der dusør til de seere, som tipper jægerne om hvor deltageren befinder sig.

Trods de nærmest umulige odds lykkes den Richards at klare sig i flere dage, og pludselig vender stemningen i befolkningen. Fra at være imod ham, begynder de pludselig at heppe på ham. Men kan tv-stationen holde til det?

“Den løbende mand” er en supergod roman. Den minder lidt om “Den lange vandring”, som også viser et skræmmende billede af et samfund, hvor næstekærlighed kan ligge et meget lille sted, og hvor regeringen sidder uindskrænket på magten. Et emne som fascinerer King meget i disse første romaner.

Filmen “The running man” fra 1987 af Paul Michael Glaser bygger løseligt på romanen, men da hovedrolleindehaveren er Arnold Schwarzenegger, har man lavet det om til en actionfilm. Den er dog underholdende nok, hvis man altså ikke forventer noget Stephen King-agtigt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter