0 kommentarer

Den Lilla Møghætte og pulven af Rune T. Kidde

af d. 6. april 2022
Info
 
Sideantal

20

Udgivet

2010

ISBN

9788771050813

 

Et af Kiddes bedste eventyr er hans rablende vanvittige gendigtning af Rødhætte. I samarbejde med illustrator Frank Brahe får gendigtningen her nyt liv, originalen er at finde i Kiddes “Søde Sally Sukkertop” serie, med hans egne sporadiske illustrationer. Det nye er at fortællingen er gennemillustreret.

Frank Brahe forsøger med sine illustrationer at lægge sig opad Kiddes grafiske stil – sådan barnligt løssluppent, men resultatet er faktisk mere nuttet end vildt. Eller, mere nuttet end Kidde, og det er ikke nødvendigvis et plus.

Men Kiddes pløkhamrende åndssvage anarkistiske tilgang til æventyret er i top, og hvis det er første møde med Møghætte og Pulven venter der gigantiske grin. “Hvorfor har du så store øjne, Bedstemor?” spørger jo Møghætte. “Det er fordi jeg har siddet oppe og set tv-bingo hele natten,” er det fuldstændigt uforudsigelige og geniale svar. Og herfra kører samtalen med de to helt og aldeles i grøften. Ham skovhuggeren der til sidste redder Rødhætte, er her mentalt forstyrret og saver Møghætte i tusind stykker med sin motorsav.

Absolut topkarakter for teksten, men en middelmådig dom over det grafiske – de to ting harmonerer ikke 100%.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter